O ne-krami in o poslušanju

Bliža se torek, 26. september, ko se bomo v Radomljah na mojem predavanju Harmonija prostora in uma pogovarjali o krami – od kod prihaja in kam lahko gre. S tem se začne moja jesenska ‘turneja’ na to temo po Sloveniji 🙂 Če bi me radi povabili, mi pišite, saj septembra in oktobra razdajam svoje znanje in veselje do povezovanja na to temo BREZPLAČNO.

Ko smo že pri ne-krami: letos mineva štirinajst let, odkar sem spoznala dekleta in fante od Ekologov brez meja, sodelovala pa sem z njimi pri vseh treh akcijah Očistimo Slovenijo (2010, 2012 in 2018) in še kasneje. V svetu, ki neusmiljeno proizvaja negativne novice in se obenem z njimi požrešno hrani, ta ekipa neumorno plava proti toku. Poleg tega, da trdo delajo za nesmetenje in odsmetovanje tega planeta, kar naprej objavljajo dobre novice!

Tudi Naro Petroviča sem spoznala pri tisti prvi čistilni akciji. Njegove knjige in druge zapise rada berem. Lahko bi hvalila njegove številne talente, njegov okoljski aktivizem, inteligentno spoprijemanje s problemi, pogum in svetovljanstvo. Vendar me je najbolj prevzela še ena njegova lastnost, ki je tako redka dragocenost v govorečem, kričečem, klepetajočem svetu … Nara zna poslušati. Sogovornika molče in resno gleda v oči ter ga pozorno in mirno posluša, kakor da ima ves čas na tem svetu.

No, saj imeti čas na tem svetu je dobro, pravzaprav nujno. Kot je zapisal Gregor Strniša:

»Kdor nima časa, ne obstaja.«

Lepo se imejte do naslednjega branja.