Ločitev in samopodoba

Novinarka Petra Petravič mi je tokrat postavljala prodorna vprašanja na temo, ki žal marsikoga ne obide. V zadnjem intervjuju za domzalec.si sva se osredotočali na enega od nezanemarljivih stranskih učinkov ločitve – omajano samopodobo. Prav dobra, čvrsta samopodoba pa je dragocen kapital, ki ga v takšnih težkih trenutkih tako zelo potrebujemo!

V novembru bom startala novo delavnico za ženske, ki so v procesu ločitve. (Mimogrede, pod ‘ločitvijo’ razumem kakršenkoli razhod, ‘razveza’ pa je njena “podvrsta”, ker pomeni pravno razvezo zakonske zveze.) Proces pomeni, da se lahko na razhod šele pripravljamo, smo sredi njega ali pa ga še nismo prebolele (lahko tudi po več mesecih ali celo letih).

Če torej poznate žensko v procesu razhajanja, ki bi ji informacija prišla prav, bom vesela, če ji jo prenesete. Ko sem pred 15 leti začela z delavnicami na to temo, so bile namenjene predvsem ustvarjanju varnega prostora tolažbe, opogumljanja in izmenjave izkušenj ter nasvetov ‘iz prve roke’. Danes se poleg vsega naštetega še posebej osredotočam na to, kako skrajšati to boleče obdobje, kar si želi prav vsak, ki ga preživlja.

Tukaj, pa tudi na svojem FB profilu bom pravočasno obvestila o začetku delavnice.

Želim vam lep teden!