BJ Fogg: Drobne navade

Pred kratkim je izšla knjiga Drobne navade. Ker sem jo prevedla, sem jo res pozorno prebrala 🙂 In rada bi vam jo priporočila v branje, ker se mi je zdela tako zelo koristna.

Zakaj?

Prebrala sem že veliko knjig za samopomoč, tako kot nemara tudi vi. In v vsaki je mogoče najti kaj koristnega, ni pa vsaka takšna, da bi bila vredna našega časa in energije, ki sta potrebna za branje vseh tistih dvesto in več strani. Prav nasprotno pa sem začutila, ko sem se poglobila v Drobne navade. Dr. Fogg, ki je profesor vedenjske psihologije na eni najuglednejših ameriških univerz, je namreč njihovo uporabnost v praksi preizkušal dvajset let in svojo metodo izpilil do kar največje enostavnosti in uporabnosti. Njeno osrednje sporočilo je – recimo temu tako – »kamen na kamen – palača«. Palača pomeni velik in pomemben cilj, ki ga želimo doseči. Naši možgani pa so narejeni tako, da se velikih ciljev ustrašijo, sploh če gre za stvar, do katere imamo odpor (pa če je za nas še tako koristna). Da bi jih prelisičili, uporabimo tehnike pomanjševanja, sidranja, takojšnjega proslavljanja (in še druge) ter poskrbimo, da nam je ob tem lahko in zabavno. Kaj pa če si bolj kot usvajanje novih navad želimo odpraviti kako razvado? Avtor se temeljito posveti tudi temu.

Mene ne prepriča nobena knjiga, če ni uporabna. Verjetno tudi vas ne. Veste, s čim so me prepričale Drobne navade? Z ugotovitvijo, da se (tudi po več mesecih je še vedno tako) bolj pridno hidriram in da se moja jutra začnejo lepše.

Bi si tudi vi radi izpolnili kako željo? Pokukajte v to knjigo, mogoče vas bo nagovorila h kaki drobni izboljšavi, ker … »zrno na zrno – pogača«.

Pri premagovanju slabih navad in privzemanju dobrih vam lahko pomagam. Pišite mi na [email protected] ali me pokličite na 040 523 787 – skupaj bomo poiskali rešitev!